Uncategorized

Versnellen digitalisering van Drentse mkb-ondernemers

Met behulp van deze nieuwe digitaliseringsregeling voor Drenthe worden Drentse MKB-ondernemers actief ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen. Subsidiabele activiteiten betreffen daarom zowel de aanschaf als het verbeteren van producten, processen en diensten voor digitalisering ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen. Voorbeelden hiervan zijn het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het opzetten en verbeteren van een website, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp. De subsidie bedraagt 50% van de gemaakte kosten met een maximum van € 3.000,- en een minimum van € 1.500,-. 

Er kan vanaf 10 mei 2022 aangevraagd worden. De exacte inhoud en voorwaarden van de subsidieregeling zijn nog niet in detail bekend, maar neem vooral contact met ons op zodat wij je als eerste kunnen informeren zodra de subsidieregeling wordt gepubliceerd. Graag vernemen wij het wanneer wij jullie klanten kunnen assisteren bij een subsidieaanvraag voor jullie werkzaamheden. Hierbij is ook snelheid geboden omdat wij verwachten dat het budget binnen één tot enkele dagen uitgeput zal raken.

Drentse subsidie: nieuwe of verbetering website

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij je huidige website verbeteren? Vanaf 10 mei 2022 is er in de provincie Drenthe een nieuwe regeling om te digitaliseren. Hierdoor worden Drentse MKB-ondernemers ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitalisering*.

De subsidie geldt voor de volgende digitaliseringen:

 • Het opzetten van een nieuwe website;
 • Het verbeteren van een bestaande website;
 • Digitaliseren van voorraadmanagement;
 • Een online boekingssysteem;
 • Een digitale veiligheidsscan.

Wees er snel bij! De provincie verwacht dat de subsidiepot binnen één tot enkele dagen leeg zal zijn. Vraag nu alvast een offerte aan bij ON. IT voor een nieuwe website of het optimaliseren van je huidige website. 

*Je ontvangt 50% subsidie van de gemaakte kosten, minimaal €1.500,- en maximaal €3.000.-. 

Subsidie voor digitalisering in de provincie Drenthe

Wil jij een nieuwe website voor je onderneming of je huidige website verbeteren? Dan is deze regeling misschien iets voor jou! Voor MKB’ers uit de provincie Drenthe is een regeling getroffen om de digitalisering te versnellen. Hierbij krijgen Drentse MKB’ers (klein en middenbedrijf) een digitaliseringsvoucher. Dit betekent dat er subsidie komt, waarmee jij een nieuwe website kunt laten maken of je huidige website kunt verbeteren. 

Wil jij gebruik maken van deze subsidie? Lees dan verder hoe wij jou hierbij kunnen helpen!

Hoeveel wordt er vergoed door de subsidie voor digitalisering?

Met de Digitaliseringsvoucher Drenthe krijg jij 50% van de kosten vergoed, met een maximum van €3.000,-. De aanvraag moet minimaal €1.500,- zijn. Wees er wel snel bij, want er kunnen ongeveer 250 MKB’ers subsidie ontvangen! 

Vanaf 10 mei 2022 kun jij de subsidie aanvragen bij de SNN. Zorg ervoor dat je vooraf een offerte hebt aangevraagd bij ON. IT, zodat je deze direct kunt versturen. Hierdoor kun jij zo snel mogelijk je subsidie aanvragen.

Hoe kan ON. IT mij helpen bij de subsidieaanvraag? 

Weet jij dat de subsidie geschikt is voor jou? Neem dan de volgende stappen om ervoor te zorgen dat jij je voorbereiding hebt gedaan. Zo kun jij snel de subsidie aanvragen zodra deze beschikbaar wordt. 

 1. Neem contact met ons op – stuur een e-mail naar vincent@weareon-it.nl of bel naar 050 280 5255 en laat ons je plannen en wensen om te digitaliseren weten. 
 2. Wij geven jou een voorstel op maat – je ontvangt een offerte die past bij de wensen die jij hebt aangegeven. 
 3. Je aanvraag indienen – vanaf 10 mei 2022 kun jij (of een subsidie adviesbureau) de Digitaliseringsvoucher aanvragen met de offerte van ON. IT.

Zorg dat je op tijd de offerte aanvraagt. Zo weet je zeker dat je de voorbereiding goed hebt gedaan. 

Waar kan ik de Digitaliseringsvoucher Drenthe voor gebruiken?

Zoals wij eerder al benoemd hebben kun je deze voucher gebruiken voor een nieuwe website of een optimalisatie van je huidige website. De provincie geeft aan dat het gebruikt kan worden bij de aanschaf van nieuwe producten, processen en/of diensten, welke vallen onder digitalisering en ondersteunend zijn aan je verdienmodel. 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van digitalisering die geschikt kunnen zijn voor jouw onderneming: 

 • Een nieuw voorraadsysteem;
 • Het voorraadmanagement digitaliseren;
 • Een online boekingssysteem;
 • Een modulair ontwerp toepassen;
 • Een digitale veiligheidsscan. 

Wil jij voor één van deze diensten een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. 

Waarom heeft de provincie Drenthe de Digitaliseringsvoucher ontwikkeld?

De provincie Drenthe heeft als doel om de economie te versterken en geschikter te maken voor de toekomst. Hierbij wordt ingezet op slimme, sterke groei; zowel offline als online. De voucher geeft invulling aan de ambities van de Digitaliseringsagenda Drenthe Digitaal. Dit is een onderdeel van de Economische Koers Drenthe van 2020-2023. Hiermee willen zij een toekomstbestendige economie en samenleving realiseren.

Abonneer je op de nieuwsbrief!